Make your own free website on Tripod.com

Utama

Pendidikan | Politik dan Pemerintahan | Laman web Peribadi | Kebudayaan dan Pelancongan | Perindustrian | Kesihatan | Sains dan Teknologi | Ekonomi dan Bisnes
Kebudayaan dan Pelancongan
Laman Perancang Link

Islamicweb : Your Guide To Surf Islamic Sites On The Net- "Enjin cari-cari tapak web Islam dan direktorinya. Cari apa yang berkenaan dengan Islam dalam jaring- Hantar kad sambutan Islam, tambah keupayaan dalam tapak web, kos iklan yang rendah dll."

 • ISLAM- TENTANG SEJARAH ISLAM, MEMELUK ISLAM, DEBATE ISLAM CRISTIAN, DAKWAH AND LAIN...

 • Computer Protocol (M) Sdn Bhd- Komic pelancongan Islam Sufism Malaysia Sheikh Abdel Qadir Al-Jilani Koran Allah Muhammad Tariqah Tariqa Chisti Chistiyyah Qadiri Sadhili Naqshbandi Nimatullah Makkah Sunnah Hadith Sahabah

Fikirkan- "Fikirkanlah....akan diri ini, alam ini, penghidupan ini dan segala ciptaan yang kita kenal dan tidak kenal kemanakah kesemuanya berlingkup taut?"

Forum Intelektual Nusantara- Satu tapak web Islam di Malaysia. bertujuan untuk menyampaikan da'wah Islam kepada semua Muslim di seluruh dunia.

 • Free Muslim Resources Page- "Barangan Islam untuk pindah terima secara Percuma, Koran,skrin saver Haji, waktu sembahyang, radio dan video."

 • Asaspedoman2- " Islam agamaku Dalam asaspedoman (2) ini saya ingin menyentuh berhubung dengan perkara yang seharusnya kita Umat Islam patut mengambil berat serta mengambil ikhtibar sebagai pedoman bersama. satu . Samad satu. Shukor , Tmn SRI Gombak, KL."
 • AL_Quran and related issues- Tempat web yang menyenaraikan keajaiban dan keistimewaan dari Al-Quran dan isu berhubungnya dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu.
 • Allah-Sufism Islam- "Rangkaian percuma mengenai Islam, Buku talian (Astrologi, Islam, Abad baru , Pendidikan baru). bahasa yang boleh didapati :Inggeris-Turki-Perancis- Belanda- Rusia- Fiysabillah)Tiada hakcipta."

  "Muslim Editorial Service ""The Islamic Research Site"""- Tapak web Penyelidikan Islam Komprehensif yang menawarkan artikel Islam dan penyelidikan Muslim secara percuma dengan percuma. 100 artikel

  syukur.com: Menyampaikan Mesej Islam- Allah, Muhammad, agama Islam, informasi, Tasawwur, dakwah, wanita, resepi, remaja, kanak-kanak, fiqh, tauhid, iman, al-quran, hadis, doa, nasihat, kuiz, soal jawab, malaysia, syariah.

  "Sir James Brooke (1803-1868),"- "Dikhaskan untuk pengajian tentang Sir James Brooke. Raja Sarawak, abad ke-19, dan perkara yang berkaitan dengan mata pelajaran seperti keluarga Brooke dan sejarah Malaysia dan Borneo."

  Dunia Melayu- "Merangkumi matapelajaran Melayu, Sejarah, pendidikan, anthropologi, kesihatan, perisian buku dan dll."

  Borneo Legends & Myths Sdn. Bhd.- kampung budaya Monsopiad merupakan produk baru yang mungkin menjadi minat kamu sebagai salah satu daripada jadual pelancongan anda ke Sabah

  MELAYU official homepage- "Kami kumpulan yang mempunyai latar belakang yang berlainan. Sertailah kami, jadilah kawan kami, bertukar-tukar fikiran dengan kami dan bersembang dengan kami."

 • Sejarah Melayu- Sejarah semenanjung Melayu dari Langkasuka ke Konfrontasi.
 • SAIR [South Asian Internet Resources]- "Sumber yang terbesar dan yang paling lengkap untuk negara-negara Asia Selatan- India, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh, dan Nepal- SAIR."

  WebMakers Sdn Bhd- "Sumber informasi terbaik pada Malaysia India/ Kuil Hindu. Informasi tentang sejarah kuil, aktiviti, kemudahan."

  myindiancafe.com- "Kafe Internet untuk Orang-orang India Malaysia, Semuanya percuma, pelajarilah tentang orang-orang India di Malaysia."

  Astrology Predictions- "Nampakkah, masa depan kamu dalam ramalan astrologikal dengan tarikh berasaskan cara mana berat Vedic dan Jytish dan selesaikan masalah kamu dengan mudah. Ramalan harian percuma."

  World Of buddhism- Layan segala yang ada di dunia ini dengan baik. Bersiap sedia menghadapi dunia masa depan.

  Balik Pulau Buddhist Hermitage- Penang M'sia. Ajaran Buddha yang benar dan asli.

  Buddha's Eye- "Theravada, Mahayana dan agama Buddha Vajrayana. Sekolah Buddha benar & penganut Buddha yoga C.M.Chen."

  "Rservoir Garden Baptist Church, Penang"- Kunjungilah kami di gereja siber di Pulau Pinang.

  "Persatuan Kristian Varsiti,University Malaya"- "Semua mengenai persahabatan Kristian di Universiti Malaysia aktiviti, sejarah dan nombor hubungi."

  "Assumption Church, Petaling Jaya"- "Tapak Gereja Katolik- bulletin mingguan, halaman pemuda-pemudi, bilik doa, ...dan banyak lagi yang menarik mengenai gereja dan kepercayaan. Semua lawatan dialu-alukan."

  Karya Sastera- Karya-karya sastera Melayu seperti Puisi, Cerpen, Humor. Sumbangan karya amat dialu-alukan.

  Koleksi Karya- Mengandungi himpunan artikel : antologi cerpen, makalah agama, bahasa, skrip drama, hikapen (hikayat pendek) Islam dll.

  "Cultural, Art & Literature Society"- "Kumpulan kebudayaan, kesusasteraan dan kesenian. Belajar tentang"

  Association of Credit Management Malaysia (ACMM)- satu pertubuhan kepercayaan untuk profesional naikkan standard kepercayaan pentadbiran dan tambah kesedaran kepentingan kepercayaan fungsi dengan satu peranan yang penting dalam perbaiki wang tunai alir dan Profitability sebuah syarikat.

  CMH- "Homepej untuk kelab peminat Mika. Statistik kerjaya, petikan, gambar-gambar, IRC, ruangan khas ahli, informasi tentang McLaren dan Lotus, dan banyak lagi."